بهسازی ساختمان‌های مصالح بنایی در دانشجویار

ساختمان‌های بنایی یکی از رایج‌ترین و قدیمی‌ترین انواع ساختمان‌ها نه تنها در ایران بلکه در سراسر جهان به‌حساب می‌آیند؛ از این‌رو بهسازی و مقاوم‌سازی این نوع ساختمان‌ها از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. احداث ساختمان‌های مصالح بنایی برای کاربری‌های مختلف امری متداول است که معمولا در ساخت این ساختمان‌ها از مصالح بنایی چون آجر، خشت و … استفاده می‌شود اما با توجه به آسیب‌پذیر بودن این نوع ساختمان‌ها، رفتار و عکس‌العمل اجزای ساختمان در برابر نیروی باد و زلزله و سایر حوادث طبیعی حائز اهمیت خواهد بود؛ بنابراین بهسازی ساختمان‌های مصالح بنایی مطابق ضوابط و مقررات آیین‌نامه‌ای موضوعی است که باید مورد توجه قرار گیرد. از روش‌های مقاوم‌سازی ساختمان‌های مصالح بنایی که مورد استفاده قرار می‌گیرند، می‌توان به کاشت میلگرد، کامپوزیت FRP، الیاف پلیمری، تزریق اپوکسی و گروت، اضافه کردن مهاربند و … اشاره کرد. سایت دانشجویار به عنوان مرجع تخصصی فایل‌های آموزشی در این سری از مجموعه مقالات خود به معرفی فایل پاورپوینت «‌بهسازی ساختمان‌های مصالح بنایی‌« پرداخته است تا علاقه‌مندان و فعالان این حوزه بتوانند با مطالعه مطالب این فایل، سطح علمی خود در زمینه مقاوم‌سازی سازه‌های بنایی را افزایش دهند.

ساختمان بنایی چیست؟

سازه یا ساختمان بنایی در واقع با مصالح بنایی ساخته می‌شود و از اسکلت یکپارچه و پیوسته برخوردار نبوده و مقاومت بسیار کمی در برابر زلزله و بارهای جانبی از خود نشان می‌دهد. برای مقاوم‌سازی و بهسازی ساختمان‌های بنایی در زمان ساخت از کاشت میلگرد در دیوارها و کلاف‌های قائم و افقی استفاده می‌شود تا در برابر عوامل مخرب استحکام و مقاومت داشته باشند. برای مطالعه توضیحات و دانلود فایل پاورپوینت بررسی استفاده از کامپوزیت‌های FRP در ساخت، بهسازی و تقویت سازه‌ها به فروشگاه daneshjjoyar مراجعه کنید.

پاورپوینت بهسازی ساختمان‌های مصالح بنایی

طبق آیین‌نامه مقررات ملی ساختمان- مبحث هشتم، ساختمان‌های آجری به دو دسته ساختمان‌های آجری با کلاف و بدون کلاف تقسیم‌بندی می‌شوند که در هر دو بار‌های قائم و جانبی توسط دیوارهای آجری باربر تحمل می‌گردد.  فایل پاورپوینت بهسازی ساختمان‌های مصالح بنایی دارای فهرست مطالب زیر است:

  • معرفی ساختمان با مصالح بنائی
  • گردآوری اطلاعات اولیه و سنجش سازه
  • راهکارهای بهسازی اعضا از قبیل:
  • پی
  • تیر
  • ستون
  • سقف
  • اتصالات
  • و…

بخشی از مطالب محصول پاورپوینت بهسازی ساختمان‌های مصالح بنایی

فایل پاورپوینت ساختمان‌های مصالح بنایی در فروشگاه دانشجویار با هدف افزایش اطلاعات و آگاهی فعالان حوزه عمران و ساختمان در 82 اسلاید قابل ویرایش تهیه شده است که بخشی از مطالب آن به شرح زیر است:

تعریف ساختمان مصالح بنایی (آجری):

طبق آیین‌نامه مقررات ملی ساختمان- مبحث هشتم، ساختمان‌‌های آجری به دو دسته ساختمان‌های آجری با کلاف و بدون کلاف تقسیم‌بندی می‌شوند که در هر دو بار‌های قائم و جانبی توسط دیوارهای آجری باربر تحمل می‌گردد. همچنین در ساختمان‌های با کلاف،کلاف‌های افقی و قائم تنها نقش یکپارچه‌سازی سازه را به عهده دارند. برای بهسازی این نوع ساختمان‌ها با توجه به هدف بهسازی ابتدا باید ساختمان به لحاظ آسیب‌پذیری مورد ارزیابی قرار گیرد و نواقص آن مشخص شود، سپس این نواقص با استفاده از شیوه‌های بهسازی برطرف شوند.

گردآوری اطلاعات اولیه و سنجش سازه:

  • شناخت خواسته‌های کارفرما
  • مشخص نمودن نوع ساختمان از نظر اهمیت
  • مشخصات عمومی و فنی ساختمان (شامل پلان‌های موقعیت شهری و همجواری، سال ساخت، سطح زیربنا، تعداد افراد حاضر در ساختمان و نوع کاربری)
  • ساختمان، اسناد و مدارک مربوط به ساخت ساختمان از قبیل نقشه‌های معماری و سازه و درنهایت تهیه نقشه‌های معماری در صورت عدم وجود آن‌ها
  • مشخصات محل ساختمان از نظر شرایط ساختگاه و خطر زلزله

راهکارهای بهسازی:

برای انجام بهسازی لرزه‌ای ساختمان‌های مصالح بنایی، به‌طور مثال می‌توان عناصر موجود در سیستم سازه‌ای آن را تقویت کرد یا المان‌های دیگری به این سیستم اضافه کرد. به‌طوری‌که مقاومت جانبی و شکل‌پذیری ساختمان افزایش یابد؛ بنابراین راهکارهای ارائه شده برای بهسازی لرزه‌ای ساختمان‌های بنایی غیرمسلح را می‌توان به دو دسته زیر تقسیم کرد:

الف) روش‌های بهسازی کلی

ب) روش‌های بهسازی موضعی

در هر حال برای بهسازی لرزه ‌ای و ترمیم ساختمان‌های بنایی موجود به منظور کاهش آثار ناشی ازنیروهای زلزله اصول زیر باید رعایت شود:

الف) مصالح مورد استفاده بایستی از کیفیت مطلوبی برخوردار بوده و حتی المقدور با مصالح موجود متجانس باشد.

ب) وزن سازه با برداشتن عناصر سنگین فوقانی کاهش داده شود.

پ) سیستم فونداسیون باید قادر باشد بار نهایی سازه را به نحو مطلوب به زمین منتقل کند.

ت) دیوارها باید کاملا با یکدیگر درگیر باشد و به هم بسته شوند. کف‌ها باید به خوبی به دیوارها متصل شوند تا از شکست خارج صفحه‌ای آن‌ها جلوگیری شود.

ث) دیوارهای سازه باید در هر دو جهت عمود بر هم در ساختمان به صورت یکنواخت توزیع شوند و فاصله بین مرکز جرم و مرکز سختی ساختمان باید با اضافه کردن دیوارهای جدید یا بستن بازشوها در دیوارهای موجود کاهش داده شود. با این عمل آثار نامطلوب پیچش در ساختمان کاهش پیدا می‌کند.

ج) سیستم سقف باید دارای انسجام کافی باشد و به‌نحو مطلوب به دیوارهای سازه‌ای متصل شده باشد.

چ) عناصر غیرسازه‌ای باید به‌طور کامل و به نحو مطلوب به سیستم سازه‌ای متصل شوند.

برای مطالعه توضیحات و دانلود فایل پاورپوینت روش‌های بهسازی و مقاوم‌سازی لرزه‌ای سازه‌های بتنی و فولادی از فروشگاه فایل دانشجویار کلیک کنید.

رفع نواقص پی:

پی ساختمان بایستی به صورت یک شبکه پیوسته در زیر دیوارهای باربر قرار گرفته و حتی المقدور در یک سطح افقی ساخته شده باشد. در صورتی‌که پی به علت شیب زمین یا علل دیگر در یک تراز احداث نشده باشد، بایستی هر قسمت آن در یک سطح افقی قرار گیرد. در هر حال از ایجاد شیب بیش از 15 درصد در پی بایستی خودداری شود. همچنین در صورتی‌که پی دیوارهای باربر از بتن غیرمسلح یا شفته آهک و لاشه سنگ ساخته شده بود، ضخامت و عرض پی باید هرکدام دو برابر ضخامت دیوار باشند.

در صورتی‌که پی ساختمان‌های مصالح بنایی، دچار ضعف باشد باید تقویت شود. این تقویت باید به گونه‌ای انجام شود که کلیه بارهای وارد به پی به خوبی به زمین منتقل شود و در عین حال پایه دیوارها به خوبی نگهداری و انسجام لازم در سیستم ساختمان حاصل شود. تعبیه کلاف پی یکی از راهکارهای بهسازی پی است. ضوابط اجرایی کلاف پی مشابه ضوابط مربوط به کلاف افقی در تراز طبقات است. همچنین لازم است که ظرفیت باربری پی و خاک زیر آن بررسی شود و در صورت نیاز با افزودن ابعاد پی به نحو مناسبی این نقص بر طرف شود.

و…

برای مطالعه توضیحات و دانلود فایل پاورپوینت بهسازی و مقاوم‌سازی ساختمان‌های مصالح بنائی در حجم ۸۲ اسلاید قابل ویرایش از فروشگاه پاورپوینت دانشجویار کلیک کنید.

چرا فروشگاه فایل دانشجویار را انتخاب کنیم؟

فروشگاه daneshjjoyar از سایت‌های معتبر و فعال در زمینه انتشار فایل‌ها و مطالب آموزشی رشته‌های مختلف دانشگاهی از قبیل عمران، ساختمان، معماری، شهرسازی و … محسوب می‌شود که همواره در تلاش است تا به افزایش اطلاعات و آگاهی فعالان رشته‌های دانشگاهی کمک شایانی کند. این فروشگاه اینترنتی به دلایل گوناگون به عنوان انتخاب برتر مخاطبان شناخته می‌شود که از جمله آن‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • تنوع محصولات با فرمت‌های گوناگون برای اغلب رشته‌های دانشگاهی
  • امکان خرید محصولات با تخفیف ویژه به صورت اینترنتی از طریق درگاه ایمن زرین پال
  • امکان ثبت درخواست پروژه به صورت آنلاین در هر ساعت از شبانه‌روز
  • تضمین کیفیت و گارانتی بازگشت وجه در صورت نارضایتی
  • پشتیبانی 24/7 هفته در سریع‌ترین زمان ممکن
  • امکان ارتباط مستقیم با مدیر سایت دانشجویار

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *